Du er her: Hjem | Tjenester | Oppvekst og utdanning | Folla skole

 
Folla skoleFolla skole
 
Avd.leder Gunnhild Gaundal: tlf. 98253483
 
Besøksadresse: Follafoss
Postadresse: Folla skole, Liaveien 1, 7790 Malm
 
 

FUG.jpg

 
 
mobbing

Nytt nettsted om mobbing

På det nye nettstedet www.nullmobbing.no finner barn, unge og foreldre informasjon og råd om mobbing og deres rettigheter.

Permisjon fra pliktig opplæring i Verranskolen

Det er utarbeidet en veileder som inneholder informasjon om retningslinjer for permisjon fra pliktig opplæring og fratrekk fravær.

Veilederen finner du her.

Skjema for søknad om permisjon og skjema for søknad om fratrekk fravær finner du under skjema oppvekst.

Å lese for å lære

Nøkkelen til ditt barns videre læring ligger i leseferdighetene. Gjennom lesingen skal barnet få kunnskap, trekke ut informasjon og forstå det han eller hun har lest. Hvordan kan foreldre støtte oppunder lesing for læring?

Psykisk helse

Psykologisk førstehjelp

Som foreldre kan vi ikke skåne barna for alle vonde situasjoner. Men vi kan bistå dem i å håndtere de tunge tankene. Her finner du noen tips til hvordan du kan hjelpe barna med å bli mer følelsesmessig robuste.

Matematikk

Læreplan i matematikk på 3 minutter.

I læreplanen finner vi informasjon om hva elevene skal lære på skolen. Hvert skolefag har en læreplan som beskriver hovedområder og kompetansemål i faget. Her får du et kjapt blikk på læreplanen i matematikk.

Skjermbruk

Barn og skjermbruk.

Norske barn har tilgang på mange medier på skjerm. Summen av tidsbruk på smarttelefon, nettbrett, TV og PC kan bli ganske massiv. Mye av bruken er positiv og berikende for barnet, men av ulike årsaker kan det være lurt at tidsbruken begrenses.

netteksempel

Vær et godt netteksempel

Barn og unge deler bilder, videoer, meninger og tanker med hele verden på internett. Som foreldre må vi gå foran som gode eksempler på hvordan man skal unngå å utlevere seg selv og andre, og opptre etisk varsomt på nett. Foreldre på nett må være bevisste på å være gode forbilder for sine barn.

ungdomsforeldre

Ikke meld deg ut!

Å være foreldre til tenåringer, er en evig balansegang. Ungdommene trenger struktur og veiledning, samtidig som de skal øke sin frihet og selvstendighet. Sikkert er likevel at det er minst like viktig med engasjerte foreldre på ungdomstrinnet. Trygghet og støtte fra familien er fortsatt avgjørende for trivsel og utvikling.