Du er her: Hjem | Linker |

Turist i Verran

 

Velkommen skal du være som turist og gjest i Verran!
 
Fisk og multer!Beliggenheten mellom fjord og fjell gir en variert og vakker natur som innbyr til et aktivt friluftsliv. Det er kort vei fra Trondheimsfjordens bredder til fjellområdene på Fosenhalvøya, og med gode muligheter for alle typer jakt og fiske.
 
Med frodige åkrer og gårdsbruk, vakkert beliggende ned mot fjorden, og med både skog- og fjellandskap, variert flora og fauna, vil alle kunne finne sin idyll, der de kan finne roen eller spenningen de søker. Hva med et opphold på en av besøksgårdene for å oppleve nærkontakten med dyr, mennesker og natur, eller kanskje smake på lokale delikatesser?
 
Det er godt fiske i fjorden så vel som i de mange elver og fiskevann i kommunen. Spesielt er Beitstadfjorden en rik kilde for fritidsfiske, med egen torskestamme i Verrasundet, bedre kjent som Verratorsken. Laks og sjøørret finner veien opp enkelte vassdrag, og vel 125 fjellvann med både ørret og røye kan by på rike opplevelser når det gjelder innlandsfiske. Jakt på elg, rådyr, hare, rype og mange andre arter kan vi også tilby deg.
 
Er du på leit etter muligheter for allsidig friluftsliv og rekreasjon er du velkommen som turist og gjest.
 
.
 
StrandkantenGeografi
Verran ligger ca. 2 timer kjøring nord for Trondheim, innerst i Trondheimsfjorden. I tillegg til administrasjonssenteret Malm består kommunen av tettstedet Follafoss og grendene, Sela, Vadanesset, Tuva, Verrastranda, Verrabotn og Landsem/Tveråsbygda.
 
Ting å gjøre
I tillegg til å ta deg frem på egen hånd, kan du, leie båt, kano eller få innblikk i gruve- og elektrisitetsverkhistorien i Verran.
 
Steder å bo
Motell, rorbuer og hytteutleie.
 

Det vil etter hvert komme mer informasjon om Verran som reisemål!