Du er her: Hjem | Tjenester | Oppvekst og utdanning | Ungdommens kulturmønstring | Artikkel

Høyt nivå

Ungdommens kulturmønstring i Verran

Et solid stykke forarbeid fra alle deltakerne i årets kulturmønstring resulterte i en flott konsert og utstilling lørdag ettermiddag. En rekke utstilte kunstverk og en mengde fantastiske musikkstykker skulle vurderes av den lokale juryen.
Astrid UKM 2011
Astrid UKM 2011

De hadde ingen enkel jobb, den lokale juryen på helgens UKM i Verran. Nivået både innenfor kunsten og innenfor musikken er høyt i den kulturrike kommunen Verran. Og med hele 41 kunstneriske innslag var det litt av en jobb de sto overfor i helgen. Alt fra filmens medium til egenskrevet sang var en del av det hele.

- Et fantastisk arrangement, var den korte kommentaren til UKM-leder Vibeke Skei Bjerkan etter endt utstilling og konsert. Hun var tydelig glad, et stort smil gav uttrykk for hennes opplevelse av det hele.

- Er det ikke flott hvor bra nivået er på alt? sa Bjerkan mens gratulasjonene kom fra alle kanter. Et godt resultat, som følge av både god jobbing fra artistene og kunstnerne, men også som følge av et sterkt arrangørapparat. Blant annet en stor innsats fra konferansier Mona Ørsjødal, lydtekniker og teknisk leder Jan Willy Aune og lysmester Karl Oskar Brattsti. Samt flere medhjelpere på baksiden av scenen.

Gode talenter

Bredden av det som blir presentert er stor. Alt fra egenprodusert sang og til de nyeste pop-slagerne. Et resultat av satsningen som Verran Kommunale Kulturskole gjør, uten tvil. Mange av deltakerne oppgir at de har gått eller går på kulturskolen i kommunen.

- Jeg har gått på kulturskolen i mange år, forteller Olve Ressem. Han stiller til dyst med flere innslag. Både som en del av Trekkspillklubbens Juniororkester, med sitt eget trekkspill, og med slagverk. Dette er med på å beskrive bredden i musikksektoren i kommunen.

- En sterk demonstrasjon over hvor mye kultur vi har i bygda, sier Svein Kåre Haugen. Han fremholder også viktigheten av at kommunen har et stort kulturhus i Malm. Og når konserten fylte salen til den var nesten full viser det behovet for en storsal.

Juryen avgjør hvem som får reise til fylkesmønstring:

- Nå skal vi trekke oss tilbake, og om ikke så alt for mange dagene kommer det tilbakemeldinger til alle deltakerne, fortalte Joachim Voldseth på vegne av juryen. Sammen med han var også Lisa Ekmann, Dag Ivar Borg og Laila Overrein. Et panel sammensatt av personer med kulturell tilhørighet i Verran.

- Når det gjelder nivået har jeg bare en ting å si, fortalte Dag Ivar Borg, og fortsatte:

- Jeg har i ettermiddag opplevd noe av det råeste jeg har hørt fra en scene i Verran, utbrøt han spontant etter fremvisningen til en av deltakerne.

Et godt tegn for fremtiden til det kulturelle miljøet i kommunen.

 Tekst og foto: Stein Anders Larsen, Lokalavisa Verran Namdalseid